20 mars 2013
19:00

Lohärads IF

Referat: Roslagsbro Dam - Lohärads IF

Dags för träningsmatch mot Roslagsbro Dam som i år kommer att spela i Div 1 Norra Svealand. De ställde upp idag med en blandad A- och B-lags spelare. Matchtiden idag var 2x40 minuter.

Matchen började i ett mycket högt tempo där båda laget spelade en mycket bra fotboll. Jätte kul att båda lagen verkligen ville spela fotboll, det var mycket tanke bakom. Inte en massa tjongade bara. Vi har nog inte spelat så bra i år som vi gjorde idag. Vi rullade bollen, vi spelade lugnt och vi vände spelet. Vi sökte inte den vanliga (felaktiga) raka passen, utan den var många diagonala passningar, som äntligen visade sig.

I den 21:a minuten gjorde Roslagsbro 1-0, och det var efter ett passivt agerande från vår sida. Man får inte tveka, man måste full följa det man tänkt från början, vi hade inget hemjobb i den här situatio#17 fick på ett mycket snyggt skott från strax utanför straffområdet. Deras topp forward vann en duell där vi tvekade och hamnade nere i ena hörnet av straffområdet och passar snett bakåt, skott, mål. Det kändes inte rättvist. Men det var bara att fortsätta jobba.

I den 2:a halvleken hade vi ett stort övertag, det kändes som att Roslagsbro tappade sin ork. Vi fortatte spela lugnt och med ett stort självförtroende. Många visade att de villa ha boll. Men vi måste vara bättre i avslutningarna och visa mera skärpa, samt offside måste man i den här åldern kunna. Hade på tok för många missade avslutaningar och offsider. Vi måset bli effektivare där. Samt aggressivare framför båda målen, både offensivt och defensivt. Vi vet att ni kan, visa det. Men jätte kul att se lugnet där vi verkligen rullar boll inom laget. Men tänk på att vända spelet, inte slå tillbaka därifrån bollen kommer.

1-1 kändes helt rättvist. Hampus vann en duell på höger kanten och satte fart framåt mot mål. Slår en smart passning över till vänsterkanten längs marken, där (en mycke duktig) AK kommer och lägger den i mål. Där var en bra spelvänding med ett bra avslut. Skönt med lika.
1-2 gjorde vi efter att Ruben visade en bra aggresivitet och serverde Gurra som inte gjorde några misstag. Bra killar.
1-3 satte Max (efter flera missade avslut, skönt med ett mål) efter att ha fått en bra boll i djupet av Hampus. Bra speluppfattning av Hampus och ett iskallt avslut av Max.

Vi i Lohärad var mycket nöjda efter dagens match, vi gjorde en mycket bra match. Även om Roslagsbro förlorade så tror vi att dom också är nöjda. Det var en mycket bra match mellan två lag som ville spela fotboll. Deras målvakt var klart deras bästa spelare.

Många spelare får ett STORT PLUS idag, Samuel W, Alex M, Berga, Hampus, Möller, Ruben, Razmus, Robin, Enrique, Gurra, AK, Kalle, Max....ja ALLA (utan någon speciell ordning). Jätte bra match killar.

Kanon kul att se ytterliggare två nya spelare in action. Välkomna Robin och Razmus Jacobi!!

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!